BG-achter-computer

Solidis: solide en secuur, want voorkomen is beter dan genezen!

‘Ransomware bedreigt Nederlandse economie’ stond er met chocoladeletters in de krant afgelopen week, naar aanleiding van de virusaanval op miljoenen computers van consumenten en bedrijven. Ook in Nederland hebben diverse aanvallen en ‘gijzelingen’ plaatsgevonden. Je moet er toch niet aan denken dat je ERP-bedrijfssysteem gegijzeld wordt, en je een afkoopsom moet betalen voor het vrijgeven je applicatie.

Voor de zoveelste keer wordt aangetoond dat data- en systeembeveiliging minstens net zo belangrijk zijn als de beveiliging van je bedrijfspand, materialen en productiemiddelen. Om succesvol te kunnen (blijven) ondernemen moet beveiliging een vast onderdeel van de bedrijfscultuur met bijbehorende borgingsprocedures zijn. Dit betekent dat het systeemontwerp en de beveiligingsfuncties in de applicatie goed doordacht moeten zijn. Immers, wanneer je het systeem goed inricht, dan volgen je medewerkers de procedure en werkafspraken als vanzelf op. Uiteindelijk is dat goedkoper, praktischer en veiliger. Toch gaan bedrijven hier nog vaak de mist in en in het gros van de gevallen is dat niet aan de medewerker te wijten, maar aan een discrepantie tussen gebruik, verwachting en systemen. Onze nieuwste generatie handelssoftware voor de groothandel en consumenten heeft in de praktijk aangetoond uiterst solide te zijn. Het staat garant voor continuïteit, veiligheid én kent een uitzonderlijk hoog beveiligingsniveau. En dat laatste is simpelweg onmisbaar met alle hackaanvallen anno nu. Systeembeveiliging is één ding, het gebruik van het systeem is een andere. En laten we eerlijk zijn: de zwakste schakel in de securityketen is nog altijd de mens. We ondersteunen uw gebruikers met slimme beveiligingsprotocollen, die ook nog eens zeer gemakkelijk in gebruik zijn. Omdat Solidis een cloudoplossing is zou het via elke willekeurige browser geopend kunnen worden. Toch kiezen wij er bewust voor om dat niet op die manier aan te bieden, want elke browser is vatbaar voor inbraken en virussen. Als alternatief maken wij gebruik van een 3-staps beveiligingsmodel via een client based browser, log-in en password policy en tot slot een IP-adres controle. Het is een meer dan optimale systeembeveiliging waarbij medewerkers via een permissiemodel toegang tot een bepaalde functie krijgen. Afhankelijk van de inrichting kunnen functies geraadpleegd, toegevoegd, gemuteerd of verwijderd worden.

Omzet beveiliging; ondergewaardeerd!

Je klanten en je omzet zijn de drijvers van je bedrijf. Zo kunnen klanten in je (web)winkel bijvoorbeeld met een kortingssysteem via pasjes ook nauwegezet gevolgd worden. Solidis herkent je bezoekers en geeft groen licht aan geautoriseerde klanten en medewerkers. Ook kan het systeem een signaal geven als zij een bepaald product kopen, of omdat ze switchen van merk, of afwijken van het normale bezoekpatroon. Met hulp van Solidis kunt u vroegtijdig ingrijpen als relaties hun contractueel afgesproken quotum niet halen, en proactief contact met ze opnemen als ze na jaren van trouw bezoek ineens niet meer op komen dagen. U kunt ze zelfs tijdens het winkelen via hun tablet live wijzen op een interessante deal. Klanten stellen zo’n betrokken houding in de regel zeer op prijs.

Benieuwd naar onze visie op B2B en B2C sales en welke kansen er voor uw bedrijf zijn? Bel of kom langs. Zorgen wij voor de goede koffie en u voor uw bevlogen bedrijfsverhaal.

cta
Benieuwd wat Distri Data kan betekenen voor uw bedrijf?

Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie of een demo.