Joas 3-min

Vier decennia
Distri Data-historie

In 1982 ontwikkelden we Zegris (Distri ERP 1.0), één van de eerste ERP-systemen ter wereld. Behoorden we 40 jaar geleden nog tot de pioniers, tegenwoordig hebben we het meest complete en gebruiksvriendelijke ERP-pakket voor groothandels: Solidis (Distri ERP 2.0). Met de lancering van het cloud-gebaseerde Distri ERP (3.0) in de zomer van 2021 zijn we helemaal klaar voor de toekomst.

Eerste generatie: Zegris

Zegris is niet alleen de naam van een vlindergeslacht, maar ook van een van de oudste ERP-systemen ter wereld. Het ‘zelfbedieningsgroothandel informatiesysteem’ is een character-based COBOL-applicatie en was destijds net zo grensverleggend als ons huidige systeem Distri ERP nu is.

zegris_hoofd
solidis

De opvolger: Solidis

Door de opkomst van internet en andere (informatie)technologieën besloten we in 2010 om een volledig nieuwe, allesomvattende ERP-oplossing voor groothandels te ontwikkelen: Solidis. Volledig online beschikbaar, gebouwd met (destijds) de modernste technologie en up-to-date met betrekking tot alle ontwikkelingen op het gebied van e-commerce, voedingswetgeving, transport en logistiek.

Deze nieuwe functionaliteiten en innovaties kwamen bovenop de bestaande automatiseringsoplossingen voor groothandelprocessen, zoals magazijnmanagement (WMS), voorraadbeheer, inkoop- en verkoopprocessen, beheer van de relaties met klanten en leveranciers, uitgebreide rapportagemogelijkheden en zelfs reclame- en promotieacties.

distrierp

Next-gen, next-level: Distri ERP

De technologie dendert voort, IT-landschappen bewegen steeds meer naar de cloud. Solidis’ opvolger Distri ERP, dat in de zomer van 2021 op de markt komt, is als Software-as-a-Service (SaaS)-systeem volledig web-based. Trefwoorden: hogere performance, meer gebruiksgemak en alles zoeken, exporteren en importeren op alle schermen.

Extra modules voor financiën en projecten maken het systeem nóg completer. Daarnaast hebben we een aantal nieuwe technologieën geïntegreerd, zoals:

  • DistriRijden: een app voor chauffeurs die het volledige bezorgproces digitaliseert.
  • Met DistriBestellen kunnen groothandelklanten snel en simpel bestellen per tablet.
  • DistriWeegschaal: een weegschaalmodule waarmee gewogen producten real-time worden verwerkt in het systeem.
  • Een vingerscannermodule voor voorraadcontroles.
  • Een offertescanner: daarmee kunnen klanten producten scannen in het magazijn, waarna ze meteen een offerte ontvangen.
  • Een klantportaal waarin klanten vooraf kunnen bestellen en betalen (in ontwikkeling).

Lees meer

cta
Benieuwd wat Distri Data kan betekenen voor uw bedrijf?

Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie of een demo.