BG-achter-computer

Al jaren hetzelfde ERP-systeem… en toch klaar voor de toekomst?

Veel ERP-systemen draaien al heel wat jaartjes mee. Dat is natuurlijk positief, want blijkbaar heeft dat systeem zich in de afgelopen jaren functioneel en stabiel bewezen. Maar we gooien toch even de knuppel in het hoenderhok: is de applicatie wel voldoende meegegroeid met organisatie, markt en klant? Zijn het systeem en de techniek nog wel bij de tijd en kunnen zij de toekomstige veranderingen wel aan? Afscheid nemen van je huidige ERP-systeem doe je niet zomaar, maar het is soms wel noodzakelijk als je je bedrijf en je klant goed wilt voorbereiden op de komende jaren in het nieuwe internettijdperk.

Modern in functie en techniek

Een ERP-systeem dat al enkele decennia meedraait barst van de functionaliteit. Maar toch stellen wij, uit eigen ervaring, dat dit voor de eindgebruiker juist niet altijd een positieve ontwikkeling is. Als we kijken naar transparante en heldere procesflows, dan kunnen we stellen dat er steeds meer functies aan een proces worden toegevoegd, vaak uitgebreid met immens veel checkboxen, parameters en nieuw te vullen velden. Allemaal ‘in het kader van standaardisatie’. Voor medewerkers is de doorzichtigheid van het proces dan vaak ver te zoeken. Vaak met extra kliks (maar die werken weer vertragend..) op toegevoegde functies met eigen schermen en knoppen voor acceptatie of weigering. En vergeet vooral de nieuw toegevoegde informatie niet, die met een aanpassing gepaard gaat. Een overload aan informatie frustreert het gebruik en proces, terwijl gebruikers juist in staat gesteld moeten worden het proces eenvoudig te sturen zodat ze prestaties af kunnen leveren, en niet elk scherm als een bijna ondoordringbare brij tekst te zien krijgen…

Ons advies… keep it smart and simple

Techniek en functie gaan hand in hand; in oudere systemen is het tijdrovend en risicovol om functies te herbouwen. Nieuwe technieken maken herbouw mogelijk, tegen lage kosten en vaak met betere kwaliteit en stabiliteit. Dat kan alleen als de hele applicatie met een moderne techniek is ontwikkeld. Functies in de applicatie die (nog) met oude technieken en programmeertalen zijn ontwikkeld, kunnen zondermeer aangepast worden. Vaak wordt gekozen om de aanpassing in een andere techniek uit te voeren, waarmee een ‘spaghetti’ applicatie een feit wordt.

Neem voor de verandering eens een kijkje in een écht nieuw ontwikkeld systeem: een applicatie die van de grond af aan is ontwikkeld, met de nieuwste technologie. Een applicatie waarin de keuze is gemaakt voor moderne, heldere en efficiënte procesmodellen, maar waarin wel meer dan 30 jaar ervaring groothandelsautomatisering is meegenomen. Benieuwd? Bel voor een afspraak!

cta
Benieuwd wat Distri Data kan betekenen voor uw bedrijf?

Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie of een demo.